nurburgring nordschleife duitsland eifel circuit formule 1 race racen autosport

Nürburgring

De meeste mensen zullen de Nürburgring wel kennen, het racecircuit midden in het Nürburgring Nordschleife Eifel Duitsland Aston Martinplaatsje Nürburg. De Nürburgring is één van dé trekpleisters in de Eifel en een bezoek meer dan waard.

Bovendien is de omgeving waar de Nürburgring ligt één van de mooiste streken in de Eifel. In de omgeving van de Nürburgring vind je “ruige” natuur en hoge bergen.

Zo is vlak in de buurt de hoogste berg van de Eifel, de Hohe Acht (747 meter hoog), te bewonderen. Of wat te denken van de prachtige burcht Burg Nürburg die hoog boven de omgeving uitsteekt.

Ook kan hier in de omgeving kan prachtig gewandeld en gefietst worden. Ook rondom de Nürburgring is het een paradijs voor de mountainbike / mtb.

Maar natuurlijk kom je in de eerste instantie naar de Nürburgring voor het circuit en de auto- en motorsport.

nurburgring circuit autosport motorsport eifel duitsland grand prix

Geschiedenis Nürburgring.

Een stukje geschiedenis: De bouw is begonnen in 1925 en in 1927 was de opening. De aanleg was een onderdeel van een groot werkgelegenheidsproject om de economie van de Eifel te stimuleren.

Het circuit, bijgenaamd “De groene hel”, groeide in de jaren erna uit tot één van de beroemdste circuits ter wereld. In 1976 maakte de oostenrijkse Formule-1 coureur, Niki Lauda hier zijn zware, bijna fatale, crash. In 1984 en 2002 zijn er aanpassingen geweest aan het circuit.

Afgelopen jaren kwam de Nürburgring weer in het nieuws omdat het in zware financiële problemen zou zitten.

Dagje uit naar de Nürburgring.

Een dagje uit naar de Nürburgring is een aanrader. In het grote “centrum” gebouw van de Ring bevindt zich de Ring-Boulevard.

Hier zijn winkels te vinden die met het thema auto en autosport te maken hebben. Natuurlijk kan er ook gegeten en gedronken worden. Zo zit er o.a. een Subway.

Verder is er een kartbaan, een themapark-achtige tentoonstelling die je door de geschiedenis van de autosport voert en nog meer.

Verder is het leuk rondlopen, zowel binnen als buiten om een blik te werpen op alles wat met het circuit te maken heeft.

Een dagje uit naar de Nürburgring is voor het hele gezin een aanrader. En natuurlijk niet vergeten even een kijkje te nemen bij de Nordschleife (routebeschrijving onder, verderop in het artikel).

Ook worden er regelmatig evenementen georganiseerd, die niet direct met autosport of motorsport te maken hebben, zoals het bekende, jaarlijks terugkerende, Rock am Ring. Een aantal dagen lang kunnen muziekliefhebbers bij de Nürburgring genieten van een groot (rock)muziek evenement van wereldniveau. Maar ook wieler evenementen zoals Rad am Ring.

Met eigen auto of motor op het circuit (Nordschleife of Grand Prix) rijden / racen.

(Uiteraard) is het op de Nürburgring ook mogelijk (tegen betaling) om met uw eigen auto of motor over het circuit, de Nordschleife of het Grand Prix circuit, te rijden.

Voel je even een echte coureur wanneer je over het wereldberoemde circuit racet. Hiervoor komen velen hier immers naar toe. Voor de actuele openingstijden en prijzen kunt u het beste hier de site van het circuit raadplegen.

Autosport.

En waar het allemaal om draait op de Nürburgring is natuurlijk de autosport en motorsport. Jaarlijks vinden er diverse evenementen plaats. Denk hierbij aan de Grand Prix Formule 1, de grote prijs van Duitsland, de 24 uurs race van de Nürburgring, DTM races en nog veel meer.

Op de website van het circuit (link onderaan dit artikel) vind je een agenda voor alle evenementen die gehouden worden.

Verder heeft het circuit nog een offroad terrein, Offroadpark Nürburgring, waar u kennis kan maken met alle aspecten van het terreinrijden. Ons artikel hierover kunt u hier lezen. Ook is er een kartbaan waar je naar hartelust kunt karten. Altijd leuk om te doen tijdens je vakantie in de Eifel of een dagje uit.

Mooie kijkplaatsen Nürburgring / Nordschleife:

nurburgring nordschleife circuit race racen autosport motorsport duitsland eifel

Tip: Wanneer u een mooi uitzicht op de Nordschleife wil hebben om naar de racende voertuigen te kijken kunt u het beste het volgende doen. Wanneer u met de auto over de openbare weg het circuit volgt en rond rijdt, ziet u vanzelf open plekken bij het hek met goed zicht op het circuit. In Google Maps kun je ingeven: Nordschleife Eingang Pflanzgarten.

De auto kan dan meestal aan de overkant van de weg geparkeerd worden.De plekken herkent u ook omdat er meestal wel wat mensen staan te kijken. Hier kun je prachtig zien hoe de auto over het circuit razen.

Mooi is ook dat er regelmatig test gereden wordt door autofabrikanten met hun nieuwste types. Vaak zie je gecamoufleerde auto’s voorbij racen. En kun je de nieuwste modellen bewonderen. nordschleife Nürburgring Eifel

Een dagje uit naar de Nürburgring is een absolute aanrader wanneer je op vakantie in de Eifel bent en zelfs voor een dagje uit vanuit Nederland is het prima te doen.

Ben je een mountainbiker en ga je met de MTB naar de Eifel dan is circuit en omgeving, zoals eerder genoemd, ook een aanrader. Rondom het circuit ligt een mooi mountainbike parcours. Lees meer over fietsen en mountainbiken in de Eifel in ons artikel: Fietsen in de Eifel.

Hotels en accommodaties bij de Nürburgring en omgeving.

Bij de Nürburgring is iedere dag wel iets te zien. Leuk dus voor een langer verblijf. Maar ook in de omgeving is voldoende te zien en te beleven. Een weekend, lang weekend of (korte) vakantie is dan ook een aanrader.

Zoek je een hotel of vakantie accommodatie in de buurt? Kijk dan eens bij onderstaande mogelijkheden:

Voor meer informatie, zoals openingstijden, faciliteiten en prijzen, kunt u terecht op de website van de Nürburgring. Misschien wil je ook lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *