motorrijden motor motortocht eifel duitsland motorhotel

Motorrijden in de Eifel

Op motortocht door de Eifel. De Eifel in Duitsland is een geliefd gebied voor motorrijden in de Eifel Duitslandmotorrijders en dat is niet voor niets. Er zijn prachtige motortochten te rijden en ook accommodaties speciaal ingericht voor motorrijders zijn in de Eifel te vinden. Lees er alles over in het artikel Motorrijden in de Eifel.


Verderop in dit artikel vind je een aantal mooie motortochten door de Eifel. Eveneens hebben we een aantal (hotel) accommodaties vermeld die specifiek zijn ingericht op motoren.


Nederland is een prima plek om een dagje erop uit te gaan met de motor. Er zijn veel goede wegen en interessante gebieden, maar echt spannende weggetjes vind je er niet. Terwijl je met een motor juist zoveel plezier beleeft op de kleine wegen in een bergachtig gebied!

Gelukkig is er vlak over de grens al snel een plek te vinden waar de motorrijder zijn hart kan ophalen. Ga bij Maastricht of Venlo de grens over en je zit al snel in de Eifel.

Motorrijden in de Eifel is populair.

motorrijden eifel duitsland
Onderweg kun je leuke plaatsjes bekijken en even wat eten en drinken.

Dit Duitse gebied is erg populair bij Nederlandse motorrijders. Hoe dat komt? Nou, je hoeft niet dagenlang te rijden voordat je in een gebied bent met mooie wegen. Bovendien zijn er heel veel wegen en langs de routes zijn er genoeg accommodaties waar je voor een knaak kunt verblijven.

Ben je nu bang dat jij samen met honderden of duizenden andere motorrijders op toertocht bent? Maak je daar maar niet druk om, want de Eifel is groot en ruim. Misschien is het bij de grens nog druk, maar hoe verder je rijdt, hoe groter de kans is dat jij alleen op een weg rijdt.

De Eifel is, op sommige plekken, in vergelijking met de gebieden rond de grote Duitse steden en de industriegebieden, misschien een wat meer “achtergebleven” regio qua economische ontwikkeling.

Dit resulteert onder andere in wat slechtere wegen en asfalt op sommige plekken wat natuurlijk voor motorrijders een aandachtspunt is. Gelukkig is dat niet overal in de Eifel het geval.

Maar het heeft ook zijn voordelen: zo zijn er weinig industrie en grote steden te vinden. En des te meer natuur en ruimte. De wegen kronkelen behoorlijk om al dat natuurschoon heen. Het is dan ook zeker niet lastig om een interessante route voor jou te vinden.

Mooie motortochten in de Eifel.

In de Eifel kun je op de motor bijna overal de mooiste motortochten maken. Je kunt zelf rondrijden en de omgeving verkennen maar je kan ook gebruik maken van één van de mooie motortochten die speciaal zijn samengesteld voor optimaal genot op de motor. Hieronder vind je een aantal motortochten en routes die bewijzen hoe mooi het motorrijden in de Eifel is.


Motortocht door de Vulkaaneifel.

De Vulkaaneifel is een prachtig gebied in de Eifel waar je kan genieten van de meest ruige natuur die de Eifel te bieden heeft. Je rijdt over prachtige wegen door een landschap waar vroeger de vulkanen actief waren. Kratermeren, bossen en prachtige panorama uitzichten komt je onderweg tegen op de motor. Bergen, heuvels, haarspeldbochten, alles waar je als motorrijder voor naar de Eifel komt vind je hier.


 

Motortocht omgeving Nürburgring, Moezel en Ahr.

De Nürburgring, wie kent het niet. Deze motortocht voert je langs dit wereldbekende circuit waar we beginnen aan de motortocht. Verder loopt de route eerst richting Cochem aan de Moezel. In dit gebied is het prachtig rijden met mooi bochtenwerk op de wegen die door het Moezelgebied slingeren. Geniet van de omgeving met de prachtige wijngaarden en schilderachtige plaatsjes. De route gaat weer verder omhoog richting de Laacher See en verder naar Bad Neuenahr-Ahrweiler met de bekende historische romeinse villa en ook een prachtig wijngebied met spectaculaire wegen.


 

Motortocht Zuid Eifel en Luxemburg.

Met de motor door het zuiden van de Eifel. Prachtige landschappen en uitzichten. Burchten en ruïnes, alles kom je tegen. Maar natuurlijk ook prachtige wegen met vele bochten, heuvel op, heuvel af. Hier kan je je hart ophalen als motorrijder. De motortocht loopt ook door Luxemburg. Natuurlijk moet je niet vergeten te tanken in Luxemburg want de brandstof is er goedkoop.


 

Motortocht Noord Eifel.

Ook de motortocht Noord Eifel staat weer garant voor veel rijplezier op de motor. Uiteraard is het hier ook weer genieten van het prachtige landschap dat de Eifel te bieden heeft. Prachtige en spectaculaire wegen om te rijden, hiervoor kom je naar de Eifel met de motor. Je rijdt rondom het Nationaal Park Eifel en de bekende stuwmeren zoals de Rursee. Plaatsen die je tegenkomt en kunt gaan bekijken zijn Monschau, Bad Münstereifel en Blankenheim.


Motor hotels / accommodaties in de Eifel.

Ben je op pad met de motor en ga je overnachten in een hotel of andere accommodatie dan is het prettig dat er faciliteiten zijn die je als motorrijder nodig hebt. Bijvoorbeeld een goede en veilige stalling voor je motor, een plek om je motorkleding uit te hangen en misschien zelfs wel wat ruimte om wat schoonmaak en klein onderhoud aan je motor te doen.

Hieronder een aantal (door o.a. de ADAC aangeduide) “motorvriendelijke” hotels en accommodaties. Laat het ons weten wanneer er andere ervaringen zijn.

Motorhotels en accommodaties Eifel

Hotel Im Fachwerkhof.

 • Plaats: Einruhr

 • Afstand: ca 270 km vanaf Utrecht

 • Meer informatie en boeken: KLIK HIER

Eifelhotel Malberg

 • Plaats: Kyllburg

 • Afstand: ca 320 km vanaf utrecht

 • Meer informatie en boeken: KLIK HIER

Hotel Hauer

 • Plaats: Bollendorf

 • Afstand: ca 350 km vanaf Utrecht

 • Meer informatie en boeken: KLIK HIER

Hotel Zum Goldenen Stern

 • Plaats: Prüm

 • Afstand: ca 300 km vanaf Utrecht

 • Meer informatie en boeken: KLIK HIER

Landhaus Sonnenhof

 • Plaats: Adenau

 • Afstand: ca 290 km vanaf Utrecht

 • Meer informatie en boeken: KLIK HIER

Wolffhotel

 • Plaats: Kopp

 • Afstand: ca 320 km vanaf Utrecht

 • Meer informatie en boeken: KLIK HIER

Bungalowpark Landal Wirfttal

 • Plaats: Stadtkyll

 • Afstand: ca 295 km vanaf Utrecht

 • Meer informatie en boeken: KLIK HIER

Bungalowpark Center Parcs Eifel

 • Plaats: Gunderath

 • Afstand: ca 320 km vanaf Utrecht

 • Meer informatie en boeken: KLIK HIER


Zelf zoeken naar hotels en accommodaties in de Eifel? KLIK HIER


 

mooie wegen in de Eifel voor de motorWaar je ook rijdt in de Eifel, je kan als motorrijder je hart ophalen. Bochtige wegen, haarspeldbochten, bergachtige wegen en spanning op iedere meter asfalt; motorrijden op zijn best.

Maar let ook op de schoonheid rondom je: het kan zo ineens zijn dat je langs een romantische burcht of een mysterieus meer rijdt! Of dat je plots voor het Eifelpark staat, een attractiepark en dierentuin in één. Leuk voor als je met je gezin een tochtje maakt. Zie meer informatie in ons artikel: Eifelpark Gondorf.

Voor de echte diehard-motorrijders heeft de Eifel nog een speciale verrassing. Dit is namelijk het gebied waar de Nürburgring gevestigd is. In één van de bovenstaande motortochten hebben we de Nürburgring al genoemd. De Nürburgring is een racecircuit dat al sinds 1927 in gebruik is. De Nürburgring is wereldbekend en een grote (toeristische) trekpleister voor de Eifel.

Het parcours wordt regelmatig bereden door coureurs in auto’s en motoren. Dus als echte motorfan kan het niet anders dat je even een kijkje neemt bij dit stukje racegeschiedenis! En je kan ook zelf met je eigen  motor ook een ritje maken over het circuit. Alle informatie vind je ook in ons artikel: De Nürburgring.

motorrijden eifel duitsland motortocht motorhotel

Kortom de Eifel heeft veel te bieden voor de motor liefhebber. Motorrijden in de Eifel; prachtige wegen voor mooie en spectaculaire ritten, rust, natuur en niet onbelangrijk, een verblijf in de Duitse Eifel is zeer betaalbaar. En er zijn voldoende motorhotels of andere accommodaties te vinden die je uitstapje of vakantie naar de Eifel met de motor compleet maken.

Misschien wil je ook lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *