kinderen kids kind vakantie eifel duitsland uitjes

Met kinderen op vakantie in de Eifel.

Met kinderen op vakantie in de Eifel. Ontdek dit mooie stukje Duitsland, relatief dichtbij huis met prachtige natuur en alle mogelijkheden voor een leuke vakantie. Maar vooral ook voor en met kinderen is er genoeg te doen en te beleven in de Eifel.

Met kinderen op vakantie naar de Eifel is misschien niet het eerste wat er in je opkomt bij het plannen van een vakantie of misschien wel een weekendje weg. De Eifel staat toch een beetje bekend om de natuur, rust, ruimte en mensen die er heen gaan om te wandelen en te fietsen.

Ga je met je kind of kinderen op vakantie dan wil je toch iets meer vertier of te doen hebben met de kids. Misschien verwacht je het niet maar in de Eifel is het er allemaal!

Verderop in dit artikel vind je een handig overzicht van dingen die je kan gaan doen met je kinderen in de Eifel en de leukste bungalowparken en andere accommodaties….Maar eerst:


 5 redenen om met je kinderen op vakantie naar de Eifel te gaan.

 1. Relatief dichtbij huis. Vanaf Utrecht naar de Eifel (afhankelijk naar welke plaats je gaat) is het nog geen 3 uurtjes rijden. Ideaal natuurlijk dat kinderen niet zo lang in de auto hoeven te zitten.
 2. Ondanks dat je redelijk dichtbij huis bent, zit je toch in een totaal andere omgeving met bergen, bossen, meren en prachtige plaatsjes. Een echt vakantiegevoel dus, in de Eifel vind je het allemaal.
 3. Duitlsland en de Eifel zijn als vakantieland zeer betaalbaar. Uitstapjes, een terrasje of uit eten gaan is nog niet erg duur.
 4. Voor kinderen is er genoeg te doen en te beleven; dierentuinen, pretparken, speeltuinen, zwembaden en nog veel meer.
 5. Alle soorten vakantieaccommodaties zijn er; bungalowparken, campings, hotels en pensions (verderop in dit artikel een overzicht en aanbiedingen).

Wanneer je naar de Eifel gaat met kinderen kun je natuurlijk bijvoorbeeld prachtige wandelingen of fietstochten maken. Er zijn zelfs fietsroutes speciaal geschikt voor gezinnen met kinderen. Er zullen mensen zijn die juist met hun kinderen de natuur intrekken en de rust opzoeken maar ook voor degenen die ander vermaak willen op vakantie heeft de Eifel alle mogelijkheden.

Op vakantie willen kinderen natuurlijk graag een dierentuin of een speeltuin bezoeken en wat te denken van een pretpark. In de Eifel kun je het allemaal vinden. Je moet geen mega pretparken zoals bijvoorbeeld Six Flags of Walibi verwachten, het is allemaal wat kleinschaliger, maar daardoor niet minder leuk!

Pretparken, (indoor) speeltuinen en een heus Dinopark, zomaar een greep uit de mogelijkheden. Kinderen zullen het naar hun zin hebben in de Eifel! Verderop in dit artikel vind je uiteraard een overzicht.

Vakanties zijn duur en vaak kosten uitstapjes ook behoorlijk veel geld. Het grote voordeel van Duitsland en de Eifel is dat het allemaal nog relatief goedkoop is. Toegangsprijzen, uitjes, eten en drinken, het is allemaal nog goed betaalbaar in vergelijking met andere vakantielanden en dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Duitsland is niet voor niets nog steeds het meest populaire vakantieland voor Nederlanders en ook steeds meer Belgen. Alle reden dus om zeker met je kinderen of kind op vakantie naar de Eifel te gaan.

In onderstaand overzicht vind je dingen die je kan gaan doen met kinderen in de Eifel. Uiteraard is het slechts een greep uit de vele mogelijkheden. Mis je iets in het overzicht of heb je suggesties, laat het ons weten via de reacties onderaan het artikel of stuur een berichtje via het contactformulier.

Overzicht van dingen die je kan gaan doen met kinderen in de Eifel.

Dierentuinen.

dierentuin dierentuinen zoo eifel duitsland vakantie kinderen

In de Eifel zijn verschillende dierentuinen. Allemaal leuk en natuurlijk geschikt voor kinderen. Hieronder een overzicht:

 • Eifel-Zoo in Lünebach. De Eifel-Zoo is een leuke dierentuin waar veel verschillende soorten dieren te vinden zijn. Hier zijn ook de grote katachtigen zoals leeuwen en tijgers. Naast beren en apen zijn er ook geiten, vogels en ander klein wild te vinden. Op het park rijdt ook een treintje waar je een rondrit in kan maken. Alle informatie vind je hier: De Eifel-Zoo.
  tijgers zoo tiger dierentuin eifel duitsland kinderen vakantie
  In de Eifel-Zoo kun je ook tijgers zien.

   

 • Adler und Wolfspark Kasselburg. Adler und Wolfspark Kasselburg in Pelm bij Kasselburg (vlakbij Gerolstein) is een mooi dierenpark met hoofdzakelijk roofvogels en wolven. Hier kun je een grote roedel wolven bekijken die op een groot natuurlijk gebied leven. Op diverse plaatsen zijn platforms en uitzichtpunten gemaakt voor een prachtig zicht op de dieren. Leerzaam en ook erg leuk voor kinderen. Veel vooroordelen over wolven worden hier ook weggenomen. Verder zijn er prachtige roofvogel shows te zien. Het grote terrein wordt gemarkeerd door een prachtige burcht ruïne uit de 13e eeuw waar je op kunt voor een prachtig uitzicht op de omgeving. Meer informatie vind je hier: Adler und Wolfspark Kasselburg.

   

 • Greifvogelstation en Wildfreigehege Hellenthal. Dit leuke park ligt bij Hellenthal. Het dierenpark heeft een grote oppervlakte waar dieren kunnen leven in hun natuurlijke omgeving. Bekend in dit dierenpark zijn de prachtige roofvogels en de roofvogel shows. Er zijn veel andere diersoorten te vinden zoals Lynxen, wilde katten, wilde zwijnen, geiten en nog veel meer. Ook is er een heus indianendorp en een speeltuin. Over het park rijdt ook een treintje. Alle informatie: Greifvogelstation en Wildfreigehege Hellenthal.

   

 • Het Wild en Erlebnispark Daun. In Daun vind je Wild en Erlebnispark Daun. Dit dierenpark is een zeer leuk park om met kinderen te bezoeken. Er zijn vele dieren te vinden; roodwild, damwild, lama’s, ezels, apen en nog veel meer. Bijzonder leuk is de Apenkloof waar je op een rondweg van 800 meter een grote groep Berberapen kan bekijken die hier vrij leven. Verder is er een 8 kilometer lange bosweg welke je met de auto kan rijden. Dit geeft een safari-achtig gevoel. Op een aantal plaatsen is er de mogelijkheid uit te stappen. Op het park is ook een grote speeltuin en een rodelbaan. Meer informatie: Wild en Erlebnispark Daun.
  apen aap zoo dierentuin wildpark eifel duitsland kinderen vakantie
  De apenkloof is voor kinderen prachtig om te bekijken in Wildpark Daun.

   

 • Wildpark Schmidt in Nideggen. Dit leuke dierenpark ligt midden in het Nationaal Park Eifel. Je loopt hier door de prachtige natuur en komt diverse dieren tegen zoals herten, geiten, wilde zwijnen en meer. Kinderen kunnen hier de dieren voeren met voer dat verkrijgbaar is op het park. Verder is er een speeltuin aanwezig en je kan er koffie drinken met iets erbij. Meer info: Wildpark Schmidt in Nideggen.

   

 • Hochwildpark Rheinland. In Mechernich in het noorden van de Eifel ligt Hochwildpark Rheinland. Een dierenpark met veel diersoorten die in de omgeving leven. Dus geen park met leeuwen en tijgers maar met herten, geiten, paarden, koeien, vogels en nog veel meer. Kinderen kunnen hier de dieren aaien, paardrijden en spelen in de speeltuin. Meer informatie: Hochwildpark Rheinland.

   

 • Eifelpark Gondorf. Dit park is eigenlijk een combinatie van dierentuin, kinderboerderij en pretpark. Voor de omschrijving zie hieronder bij pretparken / themaparken.

Pretparken / Themaparken.

Op vakantie is het altijd leuk voor kinderen om een pretpark of themapark te bezoeken. In de Eifel raden wij de volgende aan.

eifelpark gondorf eifel duitsland uitje pretpark kinderen kids
Eifelpark Gondorf is een absolute aanrader voor een dagje uit met kinderen.
 • Eifelpark Gondorf. Een “must see” is het Eifelpark in Gondorf bij Bitburg in het zuiden van de Eifel. Dit is een bekend en zeer leuk park om te bezoeken met je kinderen. Het park is een paar jaar geleden veranderd van eigenaar en compleet uitgebreid. Er zijn veel attractie in het park zoals een wildwaterbaan, achtbaan(tje), rodelbaan, waterscooters, botsauto’s en nog veel meer. Er zijn glijbanen, springkussens, minigolf etc etc. Voor iedere leeftijd is er vertier, de kids zullen er geen genoeg van krijgen. Naast het pretpark heeft het Eifelpark ook nog een kinderboerderij en dierentuin. Een perfect dagje uit dus met kinderen. Alle informatie: Eifelpark Gondorf.

  dinopark eifel duitsland vakantie kinderen uitje
  Het Dinopark is een geweldige ervaring voor kids en ouders.
 • Dinopark Teufelsschlucht. Het Dinosaurierpark Teufelsschlucht in Ernzen bij Irrel is in 2015 geopend en is een prachtig attractie / themapark. Het park wordt nog steeds uitgebreid. In het dinopark loop je tussen levensechte dinosaurussen en voor kinderen maar zeker ook voor volwassenen is het een indrukwekkende ervaring. Ook is het leerzaam omdat je tijdens de rondwandeling alles kan lezen over de dino’s en de tijd waarin ze leefden. Het park heeft ook en speeltuin, een souvenirwinkel en terras voor eten en drinken. Een leuk en leerzaam park dat je gezien moet hebben. Meer informatie: Dinosaurierpark Teufelsschlucht.

   

 • Phantasialand. Phantasialand in Brühl net onder Keulen is een groot attractiepark. Misschien past deze niet echt in de lijst aangezien Phantasialand niet in de Eifel ligt. Toch zijn er veel toeristen die vanuit de Eifel een dagje naar Phantasialand gaan want het is niet echt ver rijden. Met name voor iets oudere kinderen ook een aanrader. Meer informatie: Phantasialand. Of ons artikel: Phantasialand. Dagje uit in een spectaculair pretpark.

 • Wild- und Freizeitpark Klotten bij Cochem. Dit attractie / pretpark en dierenpark ligt bij het mooie plaatsje Cochem aan de Moezel. Dit is een populair attractiepark met veel attracties én dieren. Een aanrader voor een leuk dagje uit en plezier voor jong en oud. Zie alle informatie in ons artikel: Attractiepark Klotten in Cochem: Wild- und Freizeitpark Klotten.pretpark klotten cochem


 • Tolli Park in Mayen. Pretpark, binnenspeeltuin en kinderparadijs in de Eifel. Dit park is iedeaal voor gezinnen met kinderen die een leuk dagje uit willen. Ook in het winterseizoen of wanneer het slecht weer is biedt de binnensepeeltuin uitkomst. Verder een leuk pretpark om te bezoeken met de kids. Lees er alles over in ons artikel: Tolli Park in Mayen. Pretpark, binnenspeeltuin en kinderparadijs in de Eifel.indoor indoorspeeltuin binnenspeeltuin pretpark duitsland eifel mayen

(Indoor) speeltuinen en andere activiteiten.

In de Eifel zijn ook verschillende (indoor) speeltuinen te vinden. Wanneer het weer iets minder is en je toch iets wil doen met de kids zijn de indoor speeltuinen een leuk uitstapje. Ook zijn er rodelbanen, kun je quad rijden en karten.

 • Indoor speeltuin Aktivi Kinder Abenteuerland. Deze speeltuin ligt in Kall in het noorden van de Eifel. Een speelparadijs voor kinderen met een oppervlakte van 2000 vierkante meter. Veel speeltoestellen, klimtoestellen en glijbanen geven vertier voor kinderen. Er kunnen balspellen gespeeld worden maar ook zijn er een aantal (elektrische)motor / scooter en auto attracties waarop gereden kan worden. Voor de ouders is er een bistro aanwezig. Meer info: Indoor speeltuin Aktivi Kinder Abenteuerland.
  speeltuin indoor overdekt kinderen kids uitje duitsland eifel vakantie
  Grote indoor speeltuin in Kall. Een paradijs voor (kleine) kinderen.

   

 • Erlebniswelt Eifeltor.  Bij het plaatsje Mechernich, eveneens in het noorden van de Eifel, ligt Erlebniswelt Eifeltor. Naast de indoor speeltuin heeft Eifeltor nog meer te bieden. In de indoor speeltuin zijn de bekende zaken als een ballenbak, glijbanen en trampoline’s te vinden. Er is ook een mini reuzenrad. Verder is er een kunst ijsbaan te vinden, schaatsen kunnen worden gehuurd. Verder is er een ernorm buitenterrein van 100.000 vierkante meter met een rodelbaan, minigolf en buiten speeltuin. Verder kunnen zowel kinderen als volwassenen rijden op quads op prachtige parcours. Meer informatie: Erlebniswelt Eifeltor.

   

 • Kartbanen. Karten is ook altijd leuk en geliefd. Met hele jonge kinderen kan dit natuurlijk niet maar vanaf een jaar of 8 hebben een aantal kartbanen kinderkarts beschikbaar. Ook voor ouders natuurlijk leuk om even een paar rondjes te maken. Alle informatie: Kartbanen in de Eifel.

   

Musea. 

Wanneer je met kinderen op vakantie bent is een museum vaak niet het eerste waar je aan denkt om te bezoeken. Maar de Eifel heeft een aantal leuke, leerzame en interessante musea die zeker ook kinderen zullen aanspreken.

 • Het Rheinisches Freilichtmuseum in Kommern. Dit is een populair en groot openluchtmuseum. Hier is te zien hoe vroeger de huizen waren en hoe men leefde. Ook zijn er regelmatig tentoonstellingen voor kinderen. Eén van Duitslands meest populaire musea. Meer informatie: Het Rheinisches Freilichtmuseum in Kommern.

   

 • Musea in en over de Vulkaaneifel. De Vulkaaneifel is een fascinerende streek in de Eifel. Zeker ook voor kinderen is het imponerend dat er ooit vulkanen waren en dat er nog steeds een actief vulkanisch gebied is. In de diverse musea over de Vulkaaneifel kun je alles te weten komen over deze fascinerende streek. Voor kinderen zijn er in de musea vaak dingen om te doen en spelende wijs alles te weten te komen over het gebied. Meer info: Musea in en over de Vulkaaneifel.

   

Andere bezienswaardigheden en activiteiten.

Natuurlijk zijn er in de Eifel vele bezienswaardigheden (kijk maar eens rond op deze website) en met kinderen is het ook sterk afhankelijk wat ze zelf leuk vinden. Een grote opsomming gaan we dus niet maken. Wanneer je de zoekfunctie gebruikt (linker kolom) of bij de categoriën kijkt kun je veel vinden. Onderstaande bezienswaardigheden zijn voor de meeste kinderen leuk en vermelden we dus even.

Mijnen in de Eifel.

In de Eifel zijn verschillende (voormalige) mijnen te bezichtigen. Dit is leerzaam en interessant. Bovendien is het voor kinderen erg leuk en “spannend” natuurlijk om in een echte mijn te gaan kijken. Onderstaande mijnen zou je kunnnen bezoeken (klik op de link voor meer informatie):

Grotten in de Eifel.

Grotten zijn ook leuk om te bekijken. Combineer een lekkere wandeling in de natuur en buitenlucht met een kijkje in een grot. Onderstaande grotten zijn vrij toegankelijk en leuk om te bekijken met kids (klik op de link voor meer informatie):

Zwemmen.

Bij mooi weer kun je in de Eifel op veel plaatsen terecht om lekker te zwemmen en bij het water te liggen. Een overzicht van de plekken vind je in ons artikel: Zwemmen in de Eifel.

zwemmen eifel duitsland zwembad kinderen kinderbad subtropisch zwemparadijs duitsland
Behalve in buitenbaden en meren kun je ook in de bungalowparken zwemmen wanneer je daar verblijft. Bijvoorbeeld het subtropisch zwemparadijs van CenterParcs Park Eifel.

 

Vakantieaccommodaties met kinderen op vakantie in de Eifel.

Wanneer je met kinderen op vakantie naar de Eifel gaat zijn de bungalowparken wel favoriet. In de Eifel zijn er veel te vinden. Ook kun je natuurlijk terecht op een camping of in een hotel. Onderstaand een overzicht.

Bungalowparken in de Eifel.

 • CenterParcs Park Eifel. Dit mooie bungalowpark van CenterParcs ligt in de Vulkaaneifel bij Gunderath. Dit park heeft comfortabele bungalows en natuurlijk faciliteiten als een subtropisch zwembad. Meer informatie, aanbiedingen en boeken: CenterParcs Park Eifel.

   

 • Landal Wirfttal. De bungalows op Landal Wirfttal zijn in 2015 gerenoveerd en weer helemaal up to date. Op het park zijn voor kinderen diverse speeltuinen aanwezig, er is een grote vijver met waterfietsen en een binnenzwembad. Meer informatie, aanbiedingen en boeken: Landal Wirfttal.

   

 • Landal Eifeler Tor. Op bungalowpark Eifeler Tor kun je zowel bungalows als appartementen boeken. Het park ligt bij de mooie Rursee. Voor kinderen zijn er natuurlijk de speeltuintjes en er is een zwembad. Meer informatie, aanbiedingen en boeken: Landal Eifeler Tor.

   

 • Eifelpark Kronenburger See. In het mooie plaatsje Kronenburg vind je het Eifelpark Kronenburger See. Op dit bungalowpark heb je de keuze uit diverse comfortabele vakantiebungalows. Voor kinderen zijn er speelplaatsen en er is een zwembad. Meer informatie, aanbiedingen en boeken: Eifelpark Kronenburger See.

   

 • Overige bungalowparken in de Eifel. In de Eifel zijn meer bungalowparken te vinden, grotere maar ook kleinschalige parken. Meer informatie, aanbiedingen en boeken: Bungalowparken Eifel.

   

Vakantiehuisjes, pensions, appartementen of bed and breakfasts.

Alle overige vakantiehuisjes (ook niet op een park), appartementen, bed&breakfast vind je hier:

Hotels in de Eifel.

Wil je graag met de kinderen in een gezellig hotel zitten met alle faciliteiten dan kan dat uiteraard ook. In de Eifel kun je hotels vinden in vrijwel iedere prijsklasse. Kijk hieronder voor een overzicht en de aanbiedingen.

Campings in de Eifel.

Kamperen met kinderen is en blijft ook favoriet bij veel mensen. Uiteraard zijn daar in de Eifel alle mogelijkheden voor. Alle informatie vind je in ons artikel: Campings in de Eifel. Een compleet overzicht.


Duitsland in het algemeen en de Eifel in het bijzonder is een heerlijke vakantiebestemming om met kinderen heen te gaan. Alles is er, het is dichtbij huis, de Eifel is betaalbaar en je hebt het gevoel er helemaal uit te zijn. Dus voor je volgende vakantie, of weekendje weg, ga je lekker met je kinderen op vakantie naar de Eifel!

Kijk ook eens bij:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *