landal wirfttal bungalowpark water meer eifel duitsland vakantie

Landal Wirfttal, bungalowpark in de Eifel

Landal Wirfttal is een geliefd bungalowpark (en camping) in de Eifel. Ditlandal wirfttal eifel bungalowpark vakantiepark ligt in de mooie Vulkaaneifel en biedt vele mogelijkheden voor een actieve maar ook relaxte vakantie.

Landal Wirfttal ligt in het plaatsje Stadtkyll in de Vulkaaneifel. Vanuit Maastricht is het ongeveer 115 kilometer en vanuit Utrecht is het slechts iets meer dan twee en een half uur rijden.

Dat betekent dat dit mooie bungalowpark niet alleen geschikt is voor een (langere) vakantie maar ook voor een weekendje weg of lang weekend.

Zoals we natuurlijk gewend zijn in de hele Eifel, ligt ook Landal Wirfttal in een prachtige omgeving waar je kan genieten van rust en natuur. In dit gedeelte van de Eifel, de Vulkaaneifel, zijn vele prachtige uitstapjes mogelijk.

landal wirfttal eifel duitsland stadtkyll bungalow vakantie vakantiehuisje
Comfortabele, frisse en moderne bungalows voorzien van alle gemakken op Landal Wirfttal. En een prachtig uitzicht.

Bezienswaardigheden en uitstapjes omgeving Landal Wirfttal.

Vooral interessant in dit gebied is het vulkanische verleden van de Eifel. Lees hier over meer in ons artikel; De Vulkaaneifel: meren en kraters in de Eifel. Hierin staan ook de diverse musea over de streek en de Vulkaaneifel, fietsroutes, wandelroutes en andere interessante bezienswaardigheden.

wandelen landal wirfttal eifelBovengenoemde bezienswaardigheden, fiets- en wandelroutes zijn allemaal in de (redelijke) nabijheid van Landal Wirfttal te bereiken.

Maar ook in de directe omgeving van het bungalowpark zijn veel dingen te zien en te doen.

Zoals bijvoorbeeld het IJzermuseum in Jünkerath, wandelen in het Gedächtniswald, vissen in het stuwmeer bij het park, wandelen rondom het iets verder gelegen meer bij Kronenburg; de Kronenburgersee.

Een bezoek aan Vulkangarten Steffeln en het Eichholzmaar is ook een absolute aanrader.

Maar ook direct vanaf het park, vanuit je bungalow, kun je de mooiste wandelroutes lopen. Uren wandelplezier door mooie bossen, (steile) hellingen en prachtige uitzichten.

Een bekende wandelroute, het Vulkan Pfad, voert direct langs het park maar er zijn er meer. Deze kun je zo (gedeeltelijk) lopen door de borden te volgen die de route duidelijk aangeven.

landal wirfttal eifel stadtkyll duitsland vakantiebungalow vakantiehuisje natuur rust zomervakantie
Genieten van rust en natuur direct vanuit je vakantiebungalow bij Landal Wirfttal.

Ook voor fietsers en vooral mountainbikers is de omgeving ideaal en kan er vanuit het park prachtig gefietst worden.

Dit geldt dan met name voor mountainbikers. Voor gewone fietstochten kun je beter beneden in het park blijven en richting de diverse plaatsjes fietsen of de fietsen meenemen en in de nabije omgeving een fietsroute uit te zoeken. Fietsen kunnen ook op Wirfttal gehuurd worden.

Houd je van vissen dan kun je terecht bij de nabij gelegen Stausee Wirfttal. Een vergunning is bij de receptie verkrijgbaar. Lees alles over vissen in de Eifel in ons artikel: Vissen in de Eifel. Wat je moet weten en de locaties.

Wanneer je verblijft op Landal Wirfftal krijg je bij aankomst een informatiemap met onder andere info over bezienswaardigheden in de buurt. Ook bij de receptie is veel informatie verkrijgbaar.  En je kijkt natuurlijk op Eifel Info voor leuke trips en tips.


TIP: Lees ook eens ons artikel; Met kinderen op vakantie in de Eifel. Boordevol tips wat je met de kids in de Eifel kunt gaan doen.


Het park en de accommodaties van Landal Wirfttal.

landal wirfttal stadtkyll receptieTot slot wat het bungalowpark zelf betreft is Landal Wirfttal een vakantiepark zoals we dat van Landal gewend zijn. Een net, schoon en comfortabel park met alle benodigde faciliteiten.

Er is o.a. een (binnen)zwembad, speeltuin, winkel voor enkele noodzakelijke boodschappen, restaurant en bij de receptie word er nederlands gesproken.

De vakantiebungalows zijn hoger gelegen op het park. Dit is een behoorlijke klim en eigenlijk moet je op grote gedeelten van het park redelijk tot flink klimmen. Dit is echter prima te doen maar wel een aandachtspunt voor mensen die minder goed ter been zijn.

De ligging is prachtig midden in de natuur en de bossen. Vanuit je vakantieverblijf loop je zo de mooie natuur van de Eifel in.

De camping van Landal Wirfttal Eifel.

camping landal wirfttal eifel duitsland stadtkyll camper caravan tent kamperen vakantie
Mooie ruime plaatsen op de camping van Landal Wirfttal.

De camping ligt beneden op het park met ongeveer 155 campingplaatsen voor caravan en of tent. Verder staan er 10 stacaravans die gehuurd kunnen worden.

Ook de camping heeft in 2015 een vernieuwing ondergaan. Er zijn meer en grotere staplaatsen bijgekomen. Totaal heeft de camping nu 245 campingplaatsen voor caravan, camper of tent. Dit is inclusief de vaste plaatsen.

Verder zijn de sanitairgebouwen vernieuwd en voorzien van zonnepanelen op het dak. De vaste stacaravans die je kunt huren hebben nu allemaal zicht op het meer.

camping landal wirfttal eifel duitsland
De camping van Landal Wirfttal heeft een prachtige ligging en is van alle gemakken voorzien.

De camping van Landal Wirfttal is een prettige camping voor het hele gezin en is het gehele jaar geopend.

De camping hebben wij ook opgenomen in ons overzicht van alle campings in de Eifel. Zie ons artikel: Campings in de Eifel.

De vakantiebungalows.

De vakantiebungalows zijn er in verschillende types; vier, vijf of zes persoons en in diverse uitvoeringen van redelijk standaard naar comfort tot luxe waar bijvoorbeeld een sauna en solarium inzit.

Zaken zoals flatscreen TV met nederlandse tv ontvangst zijn standaard. Wifi is tegen betaling verkrijgbaar maar is niet op iedere plek in het park optimaal.

interieur vakantiebungalow landal wirfttal eifel duitsland
Interieur vakantiebungalow Landal Wirfttal.

Vanaf 2013 (loopt nu medio 2014 – 2015 nog) tot heden zijn de “oudere” huisjes alweer gerenoveerd en opnieuw ingericht dus het park en de vakantiehuisjes zijn weer helemaal up to date en van deze tijd.

Ook de receptie heeft een nieuwe look gekregen en is weer helemaal fris en up to date voor het jaar 2016 / 2017 en volgende jaren. Bovendien zijn de openingstijden verruimd en is er meer verkrijgbaar.

landal wirfttal eifel duitsland stadtkyll vakantiepark vakantiehuisje vakantiebungalow zomervakantie herfstvakantie kerstvakantie
Heerlijke ruime vrijstaande vakantiebungalows op Landal Wirfttal, zoals deze 6 persoons bungalow.

Het park en de vakantiebungalows worden goed onderhouden. De huisjes zijn schoon en fris en het personeel is vriendelijk en behulpzaam bij de receptie.

Kortom wil je een fijne vakantie of een (lang) weekend naar de Eifel dan is Bungalowpark Landal Wirfttal zeker een aanrader!

Informatie, aanbiedingen en boeken Landal Wirfttal.

Kijk hier (klik op onderstaande foto) voor meer informatie en foto’s over het park, de vakantiebungalows en de  laatste aanbiedingen voor Landal Wirfttal. Hier kun je ook gelijk je vakantie of weekendje weg naar Landal Wirfttal boeken.Landal Wirfttal Eifel Duitsland vakantie boeken informatie

Misschien wil je ook lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *