Het weer in de Eifel in Duitsland

Het weer in de Eifel. Wanneer je op vakantie in de Eifel bent of zomaar een lang weekend of dagje uit is het handig om de weersvoorspelling te weten. Op Eifel Info.nl vindt u uiteraard de weersvoorspellingen voor de Eifel in Duitsland.

Het klimaat in de Eifel is een gematigd zeeklimaat. Dit zorgt, naast aangename temperaturen en voldoende zon, voor voldoende neerslag om de natuur mooi groen en “gezond” te houden.

Door de heuvels en bergen in de Eifel in combinatie met de luchtstromen kan het af en toe flink onweren en regenen. Maar gelukkig kent de Eifel ook meer dan voldoende zonuren.
Kijk op Eifel Info voor de actuele weersvoorspelling en weersverwachting voor de Eifel in Duitsland!

Blijft het droog vandaag? Check de Buienradar voor de Eifel in Duitsland:

Bron: Buienradar.nl
 

Het actuele weer en de weersvoorspelling voor de Eifel:

 

Het weer en het klimaat in de Eifel is aangenaam en ideaal voor een actieve buiten-vakantie, het hele jaar door. De zomers zijn aangenaam met zon en fijne temperaturen. Hierdoor zijn buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen of zwemmen perfect voor een verblijf in de Eifel tijdens de zomermaanden, voorjaar en najaar. De winters kunnen, zeker in de hooggelegen gebieden, veel sneeuw geven zodat er prachtige wintersport mogelijkheden zijn in de Eifel.

Het weer in de Eifel kan ook van plaats tot plaats erg verschillen. De weersvoorspelling voor bijvoorbeeld Gerolstein kan sterk verschillen met het weer in de hooggelegen gebieden, zoals bijvoorbeeld de Schwarzer Mann of bij de Hohe Acht (747 meter), de hoogste berg van de Eifel. Wanneer in de winter in de laaggelegen gebieden de zon schijnt en het lente-achtig aanvoelt kan in de hooggelegen gebieden het weer zo zijn dat er nog volop wintersport mogelijk is.

Houdt dus altijd rekening met verschillende weertypen en temperaturen in de diverse gebieden van de Eifel. En wanneer je bijvoorbeeld gaat wandelen is het verstandig om altijd een trui of jas bij je te hebben.  Wanneer in de laaggelegen gebieden de temperatuur aangenaam is kan het hoger op de wandelroute een stuk kouder zijn. En check natuurlijk altijd het weerbericht voor je op pad gaat.

Kortom, de Eifel heeft veel te bieden en het weer en klimaat zijn prima. Check op Eifel Info altijd even het weerbericht en de weersvoorspelling zodat je rekening kan houden met de activiteiten die je gaat ondernemen in de Eifel.

Lees ook eens onze andere artikelen: