herfst eifel duitsland vakantie herfstvakantie

Herfst in de Eifel. De ideale periode voor een vakantie.

Herfst in de Eifel, misschien wel één van de mooiste jaargetijden om dit mooie gebied in Duitsland te bezoeken of op vakantie te gaan.

De herfst roept bij veel mensen vaak een beetje een melancholisch en treurig gevoel op. De zomer is voorbij, voor veel mensen is de vakantie voorbij, de winter komt er aan maar eerst nog een herfstperiode waarin het kouder wordt en weer vroeger donker.

Maar eigenlijk is de herfst een hele mooie periode, het is niet meer zo heel warm en vaak zijn er toch nog veel prachtige dagen. Ideaal dus om er op uit te trekken, een mooie periode om op vakantie te gaan in de Eifel of gewoon lekker een (lang) weekendje weg.

Mooie natuur en rust in de herfst.

De Eifel is eigenlijk, hoewel smaken natuurlijk verschillen, op z’n mooist in de herfst. De bladeren aan alle bomen en struiken veranderen in prachtige felle kleuren. De uitzichten op de heuvels en bossen zijn werkelijk schitterend en adembenemend wanneer de natuur haar kleuren veranderd van het groen naar veel rode en vurige kleuren.

herfst eifel duitsland natuur vakantie herfstvakantie
De kleuren beginnen te veranderen en zullen steeds feller worden.

Behalve dat de natuur een prachtige gedaantewisseling ondergaat in de herfst is natuurlijk ook het hoogseizoen voorbij in de Eifel. Dat betekent dat de herfst de ideale periode is voor rustzoekers. De “grote massa” heeft de vakantie erop zitten en er zullen minder toeristen te vinden zijn.

Maar ondanks dat de Eifel door steeds meer mensen bezocht wordt en steeds populairder wordt bij toeristen, is het (gelukkig) ook in het hoogseizoen prima verblijven in de Eifel voor mensen die van rust houden.

Het gebied en de natuur is groot en wijds dus de mensen verspreiden zich wel. Maar in het najaar heb je toch een beetje extra rust wat vooral erg gewaardeerd wordt door veel natuurliefhebbers en wandelaars.

herfst eifel duitsland landschap
Prachtige landschappen in de herfst.

Wandelen in de herfst.

De herfst in de Eifel is uitermate geschikt om te gaan wandelen. De temperaturen zijn niet meer zo hoog als in de zomer en de dagen zijn vaak nog erg mooi. Ideaal dus om de vele wandelroutes die de Eifel rijk is te gaan verkennen. En uiteraard kom je op iedere wandelroute de mooiste uitzichten tegen en loop je midden in de, door herfstkleuren getooide, natuur van de Eifel.

Voor meer informatie over wandelen in de Eifel en een overzicht van veel mooie wandelroutes kun je kijken bij ons artikel: Wandelen in de Eifel.

Fietsen in de herfst.

Veel mensen die op vakantie naar de Eifel gaan willen ook fietsen. De herfst is hier ook een prima periode voor om dezelfde redenen als voor het wandelen; prettige temperaturen, prachtige natuur en rust, ideaal om te fietsen dus.

Meer informatie over fietsen in de Eifel en mooie fietsroutes vind je in ons artikel: Fietsen in de Eifel.

Bezienswaardigheden.

Ook in de herfst kunnen de meeste bezienswaardigheden nog allemaal gewoon bekeken worden. In ons overzicht van bezienswaardigheden vind je alle informatie.

Verder worden er ook veel evenementen georganiseerd in het najaar. Wat bijvoorbeeld te denken van de vele wijnfeesten die worden gehouden in bijvoorbeeld het Moezel- en Ahr-gebied.

Eifel herfstvakantie herfst duitsland
Herfst in de Eifel bij Kronenburg.

Al zin gekregen om deze herfst op vakantie te gaan naar de Eifel of een lekker (lang)weekend eruit? Kijk hier bij de mogelijkheden:


Met de camper of caravan in de herfst op vakantie.

Voor mensen die met de camper naar de Eifel willen komen in de herfst verwijzen wij graag naar ons artikel Camperplaatsen in de Eifel. Met de Camper door Duitsland. Hier vind je informatie over camperplaatsen in de Eifel. De meeste camperplaatsen zijn geopend.

Kom je met de caravan dan hebben wij een overzicht van campings in de Eifel. Kijk wel even tot wanneer de campings geopend zijn. Sommigen sluiten medio of eind oktober.

De herfstvakantie.

Tijdens de herfstvakantie kan het tijdelijk weer even iets drukker zijn in de Eifel nu de scholen weer vakantie hebben. Maar net als in andere (hoog)seizoenen valt het op zich reuze mee. Op sommige plaatsen zal het eerder “gezellig” druk zijn.

Wanneer je tijdens de herfstvakantie met kinderen naar de Eifel wil komen is er ook genoeg te doen. Lees ons artikel: Met kinderen op vakantie in de Eifel. Alle informatie.

Kom naar de Eifel in de herfst.

Vakantie in de Eifel is vooral in de herfst een absolute aanrader. Prachtige natuur, rust, ruimte en er is veel te doen.

Behalve op vakantie naar de Eifel is het ook een aanrader om voor een (lang)weekend naar de Eifel te komen. Zie ook ons artikel: Weekendje weg naar de Eifel. Alle info en hotels.

Op slechts drie uurtjes rijden vanuit Utrecht ben je er zo en je zit in een totaal andere wereld: De Eifel in de herfst!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *