Fietsen in de Eifel: Kalkeifel Radweg – Kalkeifel fietspad

De Kalkeifel Radweg is een mooie fietsroute in de Eifel van ongeveer 22 kilometer met mooie bezienswaardigheden onderweg.

De Kalkeifel Radweg is een verbindingsweg tussen twee andere fietsroutes, namelijk de Kylltalradweg en de Ahr-Radweg. Door de lengte van 22 kilometer is het een leuke fietsroute voor een dagje fietsen in de Eifel. Vrijwel het gehele traject van de Kalkeifel Radweg loopt over oud-spoorwegtrajceten.

In de Eifel zijn veel fietspaden en fietsroutes aangelegd op oude spoorbaantrajecten. Dit garandeert mooie uitzichten, kwalitatieve goede fietspaden en weinig hoogte verschillen dus minimaal klimmen.

De Kalkeifel Radweg loopt van Ahrdorf bij de Ahr-Radweg naar Hillesheim-Bolsdorf bij de Kylltalradweg. De route staat goed aangegeven door middel van bewegwijzering. Uiteraard is de keuze aan u waar u de fietsroute start. De route is geschikt voor vrijwel iedereen, dus ook minder geoefende fietsers, aangezien er niet echt geklommen hoeft te worden. Enkel bij Hillesheim en Dreimühlen is er wat klimwerk.

Onderweg op de Kalkeifel Radweg kunt u genieten van een prachtig Eifel landschap. Zo komt u door één van de mooiste rivierdalen van de Eifel, het Bolsdorfer Tälchen. Verder zijn er genoeg bezienswaardigheden op de fietsroute, zo komt u langs een zogenaamd “blote-voeten-pad” en wat te denken van de mooie plaats Hillesheim met de oude stadsmuur uit de 13e eeuw. Het kasteel in het plaatsje Kerpen en het klooster en de Romaanse kloosterkerk in Niederehe kunt u ook bekijken tijdens uw fietstocht. Verder komt u langs de bekende, groeiende, waterval van Dreimühlen, de Dreimühlen Waterval bij Nohn, ook een aanrader om even een kijkje te nemen.

Voor wie een dagje comfortabel wil fietsen in de Eifel en ook nog leuke bezienswaardigheden wil bekijken is de Kalkeifel Radweg een aanrader.

Praktische informatie:

  • Lengte: 22 kilometer
  • Start / Eindpunt: Ahrdorf bij de Ahr-Radweg / Hillesheim-Bolsdorf bij Kylltalradweg
  • Bewegwijzering: door middel van borden goed aangegeven op de fietsroute

Misschien wilt u ook lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *