Fietsen in de Eifel: Het Eifel-Ardennen fietspad

Fietsen in de Eifel: Het Eifel Ardennen Fietspad. In de Eifel kan prachtig worden gefietst. Behalve dat het bij uitstek geschikt is voor mountainbikers / ATB-ers, zijn er ook met de “gewone” fiets uitstekende mogelijkheden.

In dit artikel bekijken we het traject Prüm – St.Vith (België), op het Eifel-Ardennen-Fietspad, of de Eifel-Ardennen-Radweg.

De volledige fietsroute loopt van de Nürburgring tot aan St. Vith. Het traject dat we beschrijven in dit artikel loopt van Prüm naar het Belgische St.Vith over het voormalige spoortraject tussen deze plaatsen. In deze streek van de Eifel zijn van vele oud spoorwegtrajecten prachtige fietspaden gemaakt.

De tocht begint in de mooie cultuurplaats Prüm en onderweg komen we door Pronsfeld, waar we bij het voormalige station, dat nu dient als permanente tentoonstelling, de geschiedenis van het spoortraject kunnen bekijken. Zie ook ons eerdere artikel Westeifelbahn: Station Pronsfeld.

Vervolgens gaat het door het dal van Alfbach. Bij Bleialf voert de fietstocht door een 400 meter lange (verlichte) tunnel om de 500 meter hoge bergketen te omzeilen. Door het prachtige dal van Ihrenbach gaat het richting belgische grens naar St.Vith.

Onderweg kunt u genieten van prachtige uitzichten en schitterende natuur in ieder jaargetijde. Dit samen met de mooie paden, bruggen en tunneltjes maken het tot een bijzondere fietstocht.

Let op:Tussen november en maart is de tunnel gesloten ter bescherming van de vleermuizen.

De lengte van het traject is 37 kilometer en bestaat voornamelijk uit geasfalteerde fietspaden. Een prima fietsroute dus voor gewone tour fietsen of e-bikes.

De Eifel Ardennen fietsroute staat goed aangegeven door middel van bewegwijzering.

logo wegwijzer eifel fietsroute ardennen
Het logo van de Eifel Ardennen fietsroute. Deze kom je tegen op de bewegwijzering.

Maar het voert ook over verharde paadjes en enkele kleinere gewone straten. Het traject is licht heuvelachtig en voor de meeste mensen prima te doen. Op het einde is er een forsere klim.

Het Eifel Ardennen fietspad is een aanrader voor een leuke fietstocht in de Eifel.

En zoekt u een leuk vakantieadres in deze omgeving kijk dan eens bij ons selectie van vakantiehuizen in de Eifel: Vakantiehuizen en vakantie aanbiedingen in Duitsland, de Eifel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *