fietsroutes Eifel Duitsland fietsen

Fietsen in de Eifel

Fietsen in de Eifel. In dit artikel geven we je meer informatie over fietsen in de Eifel. Onderaan het artikel vind je een overzicht van fietsroutes en fietspaden in de Eifel die wij hebben beschreven op onze website. Regelmatig wordt de informatie bijgewerkt en aangevuld dus kom af en toe even een kijkje nemen.

Fietsen in de Eifel, is naast wandelen, één van de populairste bezigheden voor mensen die de Eifel bezoeken. De prachtige en uitgestrekte natuur, de rust en de ruimte nodigt dan ook echt uit voor een buitenactiviteit als fietsen. Uiteraard zijn er in de Eifel vele mogelijkheden voor fietsers en fietsen.

Of je nu op je gewone fiets, e-bike (elektrische fiets) of mountainbike gaat fietsen, in de Eifel zijn er volop mogelijkheden. En het mooie is dat je telkens het prachtige decor van het Eifel landschap tot je beschikking hebt, wat maakt dat het fietsen nooit saai wordt.


E-bikes worden steeds populairder en in de Eifel zie je ook steeds meer mensen met een elektrische fiets; de E-bike is hier ideaal! Heb je ook interesse kijk dan eens bij deze handige keuzegids met tips en advies welke fiets het beste bij je past en welke mogelijkheden er zijn. KLIK HIER welke fiets het beste bij jou past.


Nog steeds zijn er mensen die denken dat de Eifel niet al te geschikt is om te fietsen, in ieder geval  niet om met de fiets een relaxte fietstocht te houden, er zijn immers bergen, heuvels, in de Eifel. Dat is een onterecht misverstand.

Natuurlijk zijn er fietsroutes en fietspaden die heuvelachtig zijn en waar je flink moet klimmen met de fiets, maar dat kun je zelf van te voren uitzoeken. Er zijn namelijk vele fietsroutes en fietspaden in de Eifel die juist mooi en relatief vlak zijn en daarom uitermate geschikt voor iedere fietser en voor een mooie en relaxte fietstocht.

Fietspaden op oud spoorwegtrajecten.

In de Eifel zijn veel fietsroutes en fietspaden aangelegd op oude spoorwegtrajecten. Deze spoorweg trajecten werden al jaren niet meer gebruikt en zijn op een gegeven moment omgebouwd tot prachtige fietspaden.

De fietsroutes die over deze oud spoorwegtrajecten lopen zijn relatief vlak en je fietst door de meest prachtige gebieden, komt door oude tunnels en langs prachtige rotspartijen. Een echte aanrader voor iedereen die een leuke fietstocht in de Eifel wil maken.

Een hele bekende en zeer geliefde fietsroute over een oud-spoorwegtraject, die gedeeltelijk door de Eifel loopt, is de Vennbahn.

fietsen Eifel fiets hurenIn welk gedeelte van de Eifel je ook gaat fietsen, overal is het even mooi en kun je genieten van adembenemende uitzichten en de prachtige natuur.

Zo zijn er bijvoorbeeld in de Vulkaaneifel prachtige fietsroutes die je leiden langs ruige rotspartijen en spannende fietspaden. Op de hoogste punten heb je uitzicht over het vulkaanlandschap van dit fascinerende gebied in de Eifel.

Lees meer over de Vulkaaneifel in ons artikel; De Vulkaaneifel: meren en kraters in de Eifel.

Ook in en rondom het bekende Nationaal Park Eifel kan er prachtig gefietst worden. In dit mooie gebied in het noorden van de Eifel zijn ook diverse fietsroutes. Over het Nationaal Park Eifel en het fietsen in het Nationaal Park kun je alles lezen in ons artikel; Het Nationaal Park Eifel.

In welk gebied je ook verblijft in de Eifel, bijna overal kun je prachtige fietstochten maken en genieten van het moois dat de Eifel te bieden heeft. Vraag ook eens bij locale mensen naar tips. Zij kunnen je ook vaak aan mooie fietsroutes helpen.


TIP. Maak gebruik van een outdoor navigatie / gps op je fiets. Zo verdwaal je nooit en kun je van te voren al routes in het apparaat zetten. Kijk hier voor voorbeelden van GPS ontvangers.


 

Mountainbiken in de Eifel.

Voor mensen die met de mountainbike, MTB, gaan fietsen heeft de Eifel ook vele mogelijkheden. Eigenlijk zou je de Eifel bijna een paradijs kunnen noemen voor mountainbikers. Bijna overal waar je bent in de Eifel (en waar het uiteraard is toegestaan) kun je met je mountainbike de heuvels en de bossen in trekken.

Verder zijn er ook gebieden en trails speciaal voor de mountainbike. Zoals mountainbike mtb eifel duitsland trail fietsroutebijvoorbeeld bij de Nürburgring. Rondom dit wereldbekende circuit ligt een prachtig mountainbike parcour.

Enkele pittige stukken zitten in het mtb parcours rondom de Nürburgring, een geliefde plek voor vele mtb-ers. Met name doordat je tijdens het fietsen ook het racen op het circuit kan zien. Meer informatie over de Nürburgring vind je in ons artikel; de Nürburgring.

En dan heb je nog het Vulkanbike Trailpark ook een aanrader om de fietsen met je moutainbike. Keuze uit vele fietsroutes en mtb-trails met diverse moeilijkheid-gradaties. Meer informatie: Moutainbiken in de Eifel: Het VulkanBike Trailpark.

Fietsen in de Eifel een aanrader en voor iedereen geschikt.

Fietsen in de Eifel is een echte aanrader en voor iedereen geschikt. Of je nu een beginnende, recreatieve of doorgewinterde fietser bent, in de Eifel vind je altijd de geschikte fietsroute. Er zijn zelfs fietsroutes die speciaal voor gezinnen met kinderen geschikt zijn.

fietsen trein vervoer mtb eifel duitslandJe kan een rondrit maken op de fiets vanuit je vakantieaccommodatie, of de fietsen op de auto mee en op een andere locatie gaan fietsen. Ook is het mogelijk een langere fietstocht te maken en bijvoorbeeld met de fiets op de trein weer terug te gaan naar je verblijfplaats of startpunt.

In de Eifel zijn er diverse fietsroutes die bij stations in de buurt liggen. Je kan hier makkelijk met je fiets op de trein stappen om weer terug te komen.

Fietsen in de Eifel, doen! Steeds meer mensen ontdekken het en probeer het gewoon eens. Naast het wandelen is dit een leuke en sportieve afwisseling.

Hieronder vind je de fietsroutes in de Eifel. Uiteraard zijn dit niet alle fietsroutes in de Eifel. Dit zijn de door ons beschreven fietsroutes. Kom regelmatig een kijkje nemen op deze website voor nieuwe fietsroutes !


Voor meer informatie over vakantieaccommodaties in de Eifel kun je terecht op onze pagina: Vakantiehuizen in de Eifel en meer info over fietsen in de Eifel is ook te vinden op de officiële toeristensite van de Eifel.


 

De fietsroutes in de Eifel:2 reacties op “Fietsen in de Eifel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *